információ

pályázat

feltételek

határidők

kiválasztott alkotások

kapcsolat

támogatók

archivum

 

angol

 

 

 

 

Probstner Jánosnak, a Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítójának és korábbi igazgatójának kezdeményezésére rendeztük meg 2005-ben, Kecskeméten az I. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálét, nemzetközivé téve és továbbfejlesztve a 80-as évek Országos Szilikátipari Formatervezési Triennáléinak hagyományait.

A triennálé helyszíne Kecskemét, a fővárostól 80 kilométerre délre fekszik, régóta nevezetes művészetpártolásáról, nagy hagyományokat ápol a művészetek támogatásában. A triennálé kiállítását a város központjában álló Hírös Agóra Kulturális Központban rendezzük meg.

A szervezők azt várják a művészektől, hogy az adott témát a legteljesebb szabadsággal és újító szándékkal kezeljék.

Az alkotásoknak kerámiából, betonból, porcelánból vagy üvegbõl kell készülniük, a technikai módszerekben és a téma megközelítésében a művészek szabad kezet kapnak. Az alkotásnak eredetinek kell lennie, nem fogadunk el korábban nemzetközi pályázaton már díjat nyert műveket.

A triennálé célja az, hogy a képző- és iparművészeket olyan tárgyak létrehozására késztesse, melyek az új anyagok, technikai, technológiai módszerek ipari és képzőművészeti alkalmazására bátorítanak, ösztönözve ezzel a szilikátművészetek új, 21. századi útjainak, felhasználási lehetőségeinek feltárását.

A 2017-es triennálé témája: „EGYENSÚLY"

Jelentkezési határidő: 2017. május 30.

Az V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé kiállítását 2017. szeptember 3. és szeptember 30. között rendezzük meg a Hírös Agóra Kulturális Központban.

A triennálé hivatalos nyelve a magyar és az angol.

A jelentkezési lap letölthető (pdf)
A jelentkezési lap letölthető (word.doc)

 

< vissza