információ

pályázat

feltételek

határidők

kiválasztott alkotások

kapcsolat

támogatók

archivum

 

angol

 

 

 

 

JELENTKEZÉS

1. Egy alkotó EGY művel pályázhat. Az alkotás súlya nem haladhatja meg az 50 kilót, mérete pedig nem lehet nagyobb 1 méternél.

2. Az alkotóknak a következőket kell a V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennáléhoz beküldeni:

  • Kitöltött jelentkezési lap.
  • Két, különböző nézőpontból készített fotó a pályaműről (jó minőségű, 300 dpi, digitális képek).
  • Géppel írt szakmai önéletrajz és a művész munkájának rövid (200 szavas) bemutatása.
  • Az alkotó fényképe.
  • Részvételi díj, vagy átutalási bizonylat (lásd 4. pont)

A jelentkezési lap letölthető (pdf)
A jelentkezési lap letölthető (word.doc)

3. A jelentkezésnek 2017. május 30-áig kell beérkeznie a szervezők címére e-mailben, vagy postán. A határidőn túl érkező jelentkezéseket nem fogadjuk el.

4. Valamennyi jelentkezőnek vissza nem térítendő részvételi díjat kell fizetni, a hazai résztvevőknek 5000 forintot. A részvételi díjakból befolyt összeget a triennálé szervezési költségeinek fedezésére, kiadványokra stb. fordítjuk. Az euróban történő fizetés átutalással történik a szervezők számlájára. (Részletek lentebb és a jelentkezési lapon.) Az átutalást igazoló bizonylatot a jelentkezési laphoz kell csatolni. Az a művész, aki nem nyújtja be az igazolást, kizárja magát a versenyből.

KIVÁLASZTÁS A KIÁLLÍTÁSRA

5. A kiállításra csak eredeti alkotásokat fogadunk el.

6. Nem fogadunk el korábban más nemzetközi pályázaton díjat nyert művet.

7. A jelentkezések beérkezését követően a zsűri kiválogatja a kiállításra szánt műveket, a zsűri döntéséről valamennyi jelentkezőt értesítjük. A zsűri döntése végleges, a válogatással kapcsolatos levelezésbe nem bocsátkozunk.

8. A kiállításra kiválasztott műveket nem lehet elvinni a zárás időpontjáig.

9. A kiállított munkákról készült reprodukciókat a szervezők felhasználhatják reklám célokra és a kiállítás katalógusában. Az alkotók a közléssel kapcsolatos mindennemű díjazásról lemondanak.

10. A katalógusban minden kiállító legalább egy, a kiállított munkát bemutató képpel és a kapcsolódó információval szerepel. Minden kiállító díjmentesen kap egy katalógust.

11. A kiállított tárgy eladása esetén a szervezők az ár 25%-át jutalékként megtartják

12. A szervező bizottság jogában áll, hogy – teljesítményük elismeréseként – személyre szólóan felkérjen hazai és külföldi művészeket arra, hogy nyújtsanak be alkotást a triennáléra.

A VERSENY

13. A művek beérkezését követően a zsűri kiválasztja a díjnyertes alkotásokat, a művészeket a legrövidebb időn belül értesítjük a zsűri döntéséről.

14. A díjak átadására a kiállítás megnyitón kerül sor. Bízunk abban, hogy a díjazott művészek jelen lesznek az ünnepségen.

15. A díjat nyert alkotások a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány tulajdonába kerülnek és a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményében lesznek kiállítva.

A kiválasztott művek szállítása

16. A kiállításra kiválasztott valamennyi alkotásnak 2017. augusztus 14 – 25. között kell megérkeznie a triennálé címére.

17. Az alkotásoknak a triennáléra történő eljuttatásáról, illetve az onnan való visszaszállításáról a művész gondoskodik.

18. A szervezők semmiféle felelősséget nem vállalnak a megadott címre történő megérkezés előtt, útközben elveszett vagy megsérült tárgyakért. A sérülten érkezett tárgyakat a szervezők megvizsgálják, és erről jelentést küldenek az alkotónak.

19. A triennáléra sérülten érkezett művek esetében a kárfelmérés után az alkotóval megbeszéljük a kiállítás lehetőségét. A végső döntést minden esetben a triennálé szervező bizottsága hozza.

Biztosítás

20. Minden résztvevő saját felelőssége, hogy az alkotás biztosításáról gondoskodjon a triennáléra történő, illetve az onnan való visszaszállítás alatt.

21. A triennálé szervező bizottsága nem vállal felelősséget olyan problémáért, ami abból adódik, hogy a pályázó elmulasztotta műalkotását biztosítani.

22. A valamennyi műtárgyat biztosítunk megérkezésétől a kiállítás végéig. A művek visszajuttatása

23. A díjat nem nyert művek visszajuttatása a művész saját költségére történik.

24. Azok a művészek, akik alkotásuk visszaküldését igénylik, a Magyarországról való szállítás költségéről árajánlatot kapnak. A szállítás árát a feladás előtt előre át kell utalni.

25. Ha a művész nem akarja, hogy alkotását visszajuttassuk, a mű a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítványé lesz, mely az alkotást belátása szerint hasznosítja.

26. A műveket a kiállítás zárását követően 30 napig őrizzük meg. Ha ez idő alatt nem kapunk megerősítést a művek visszaszállítását illetően, az alkotással a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány szabadon rendelkezik.

< vissza

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

Valamennyi jelentkezőnek vissza nem térítendő részvételi díjat kell fizetni, a hazai résztvevőknek 5000 forintot. A részvételi díjakból befolyt összeget a triennálé szervezési költségeinek fedezésére, kiadványokra stb. fordítjuk.

Kérjük, hogy részvételi díját az alábbi bankszámlára utalja: Bankszámla tulajdonos / Account holder's name:
Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány
Címe / Address of the account holder:
H-6000 Kecskemét, Kápolna u.11.
A bank neve / Name of the Bank:
OTP Bank Nyrt.
A bank címe / Address of the Bank:
6000 Kecskemét, Korona u. 2.
Bankszámlaszám / Bank Account Number:
11732002-20017156 SWIFT Code: OTPVHUHB
IBAN:
HU68 1173 2002 2001 7156
PayPal - VISA/MasterCard
5000 HUF
 

 

< vissza